Ieder product heeft een aantal functionaliteiten waarvan de aanpak voor ontwikkeling meteen helder is. Meestal zijn er ook een aantal grote onbekenden. In de Discovery Fase doen we onderzoek naar deze vraagstukken en verkennen we oplossingsrichtingen. Hierdoor hebben we aan het einde van deze fase een gevalideerd plan van aanpak. Wij weten wat er moet gebeuren, jij hebt zekerheid over het benodigde budget.

Meteen in gesprek over jouw plannen?

Dat kan! Kijk zelf in de agenda van Jasper, onze CTO, wanneer dat goed uitkomt.

Onze werkwijze

We starten elk project met een Inventory Workshop. We verzamelen alle input, uitdagingen en ideeën om goed van start te gaan. Ook brengen we mogelijke risico’s of onzekerheden in kaart die we samen prioriteren. Zijn dit risico’s die we eerst willen onderzoeken? Dan volgt een Discovery Fase.

Hoe werken jullie tijdens de Discovery Fase?

Is jouw concept nog niet gevalideerd bij gebruikers? Dan starten we met een Design Sprint. Daarin ontwikkelen we in één week een (design) prototype, wat we testen met echte gebruikers. Wanneer we meer onderzoek willen doen naar de technische haalbaarheid dan doen we dat door middel van een Prototype Sprint. Daarin is het doel om de gewenste technische set-up te valideren. Bij complexe producten kan het wenselijk zijn om deze fase uit te breiden met meerdere sprints van één week waarin we steeds een nieuw doel stellen om te valideren.

Wat is het resultaat van deze fase?

Aan het einde van de Discovery Fase hebben we een hoop inzichten verzameld. De vervolgstap kan twee kanten op gaan. 

Als we concluderen dat jouw idee aansluit bij de behoefte van gebruikers en technisch haalbaar is, maken we een plan van aanpak voor de ontwikkelfase. We bespreken hoe je team eruit moet zien en aan hoeveel sprints je moet denken tot aan de lancering. Zo heb jij alle input je stakeholders te overtuigen van jouw idee. Heb je de goedkeuring binnen? Dan staat ons team voor je klaar om jouw product te ontwikkelen.

Het kan ook gebeuren dat de uitkomst niet meteen positief is. We zijn natuurlijk aan het testen. In dat geval is het eerst tijd om terug naar de tekentafel te gaan. Met de verzamelde inzichten kan jij je idee verfijnen, wat we vervolgens in een nieuwe Discovery Fase opnieuw testen.

Waarom met De Voorhoede?

  • We werken samen met designers van Hike One of facilitators van The Sprint Agency. Samen nemen we ervaring mee uit 150+ (remote) Design Sprints.

  • Door vroeg de technische haalbaarheid te testen kan je met meer zekerheid kan bepalen of je wilt investeren in de ontwikkeling van jouw product

  • Vanuit ons team van 15 developers, sluiten de juiste experts aan, bijvoorbeeld over AI, privacy, SEO of datavisualisatie.

  • We staan klaar te staan om snel en naadloos door ta gaan met het ontwikkelen van jouw product. Je volledige design en development-team is door deze verkenning al up to speed.

Heb je een vraag over onze aanpak?

We zijn benieuwd! Neem contact op met Jasper voor een snelle introductie