Webdevelopment specialisten van De Voorhoede

Webdevelopment specialisten met hart en handen

Opgericht in 2012. De Voorhoede is geen we-doen-alles-bureau, maar een echte webdevelopment club. We bouwen aan projecten die impact maken op de wereld. In het groot of in het klein. Daarbij benutten we het web optimaal met behulp van de meest innovatieve tools & technieken. Programmeren doen we vanuit onze kantoren in Amsterdam en Delft, of gewoon vanuit huis. We beperken onszelf liever niet met allerlei regels en procedures. Met vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid kom je tot het beste resultaat. Daar zijn we van overtuigd.

Impactvol werk

 • Trees For All

  Trees For All plant ook dit jaar bomen voor al onze klanten én voor de compensatie van de CO2 die we als De Voorhoede produceren.

 • TechMeUp

  Iedereen toegang tot tech educatie. Dat is waar TechMeUp voor staat. Wij sponsoren de organisatie met uren voor de website.

 • Plastic Soup Surfer

  Merijn Tinga, ook wel bekend als de Plastic Soup Surfer, strijdt tegen plasticvervuiling. Zijn campagnes steunen wij door zijn website en het onderhoud eraan te sponsoren.

 • Hogeschool van Amsterdam

  Op de HvA geven wij lessen bij de minor webdevelopment voor de studie Communication and Multimedia Design. Zo stomen we de nieuwe generatie developers klaar voor de toekomst.

De Voorhoede, for good

Het is onze missie om gebruiksvriendelijke en verantwoorde producten te ontwikkelen voor het web. We investeren in ons team en delen onze kennis en kunde met de wereld.

Jaarlijks doneren we minimaal 2% van onze nettowinst aan een goed doel. Dat doen we door middel van pro bono werk, financiële donaties, donaties in natura en vrijwilligerswerk voor zorgvuldig geselecteerde organisaties. Op die manier dragen we actief bij aan onze missie om een positieve verandering te maken in de wereld.

3 for good focus gebieden

 • 1. Werk: Verantwoorde Productie & Consumptie

  Dagelijks zetten we ons in voor een toegankelijk web voor iedereen. We pleiten voor respectvolle tracking en adviseren dit proactief aan onze klanten. Daarnaast dragen we actief bij aan open source development door onze eigen expertise te delen en financiële donaties te doen aan andere open source projecten.

 • 2. Mensen: Talent Ontwikkeling & Investering

  We dragen bij aan de ontwikkeling van onze medewerkers door mogelijkheden aan te bieden om te leren, groeien en excelleren. Dit doen we door middel van interne code classes en een jaarlijks studiebudget van €1500. Onze kennis en expertise brengen we over op de community met behulp van inhoudelijke blogs en video’s. Daarnaast organiseren we meerdere keren per jaar meetups die openbaar zijn voor iedereen. 

 • 3. Planeet: Groen fundament

  Helaas zijn we niet 100% circulair. We doen ons best om onze footprint waar mogelijk te verkleinen en onze uitstoot volledig te compenseren. Op de werkvloer houden we ons actief bezig met het minimaliseren van afval en CO2. We kopen zo min mogelijk nieuwe spullen. Als we dingen aanschaffen doen we dat bij een zorgvuldige selectie van duurzamere leveranciers. We stimuleren onze medewerkers om zo min mogelijk te reizen voor werk en om voor woon-werkverkeer gebruik te maken van ov of de fiets.

B Corp gecertificeerd

De Voorhoede is B Corp gecertificeerd! Daarmee geven we sturing aan het verduurzamen en socialer maken van onze organisatie. B Corp is een internationaal keurmerk voor winstgevende bedrijven waar mens en milieu centraal staan in het ondernemen. Als organisatie ga je een pittige keuring door waarin je bewijst dat je deze onderwerpen een blijvende plek in jouw organisatie geeft.

Ons team