FAQ

Zijn jullie een soort verband van freelancers?

Nee, we zijn een team van developers en projectmanagers: we delen kennis, onze liefde voor front-end en werken samen aan interne projecten zoals onze Voorhoede Producten. We zijn allemaal in dienst bij De Voorhoede.

Waarom zou ik niet gewoon een freelance ontwikkelaar inhuren?

Het is ook mogelijk om af te spreken dat een van onze developers een tijdje jouw team komt versterken. Hier zijn enkele redenen waarom onze klanten liever met ons werken dan met een freelancer:

  • Omdat we allemaal een gemeenschappelijke aanpak hebben en dezelfde tools gebruiken, kunnen we gemakkelijk opschalen of iemand vervangen als ze vakantie hebben of ziek zijn.

  • Bij problemen is er altijd een team van specialisten als back-up of klankbord.

  • Een van onze projectmanagers maakt altijd deel uit van het team om ervoor te zorgen dat het project op schema blijft en de developers hun focus op code kunnen houden.

  • Nadat jouw project is voltooid, zullen we niet verdwijnen. We zijn altijd bereid om een ​​nazorgregeling te maken en houden graag contact om te horen over uw volgende stappen.

Waarom bieden jullie niet ook full-stack development of back-end?

We hebben wel ervaring met back-end. Dus als je al een eigen back-end hebt, voegen we daar graag een front-end aan toe. Maar om alleen al de ontwikkelingen binnen front-end goed bij te houden, is veel tijd nodig. Daarom — en omdat we er blij van worden — specialiseren we ons in front-end.

We kennen wel meerdere goede bedrijven met de focus op back-end. We spreken hen regelmatig voor een second opinion bij een project of huren hun developers in om ons team te versterken. Daardoor kunnen we alsnog een digitaal project van begin tot eind voor je leiden. Maar mocht je bezig zijn met een klein project, kan het slimmer zijn om een full-stack developer te huren.

En design, doen jullie dat ook?

Nee, we zijn zelf geen designers. We werken samen met verschillende ontwerpbureau's zoals, Valsplat, Tomorrow en Hike One. Dus heb je een project of idee waarvoor je design, front- en back-end development voor nodig hebt? Dan praten we graag met je verder. We kennen veel specialisten en kunnen je altijd helpen om een goed team samen te stellen. Samen met onze projectmanagers nemen we de organisatie van een heel digitaal project voor je uit handen.

Werken jullie ook op locatie bij de klant?

Ja. We werken meestal als onderdeel van een Agile team van front- en back-end developers, designers en een product owner. Door dichtbij elkaar te werken, verbeteren we de kwaliteit van het product waar we aan werken. Als we kiezen voor de meer traditionele werkwijze (“waterval”) dan kunnen we ook werken vanaf ons hoofdkantoor in Amsterdam (Koivistokade 70) of onze locatie in Delft (Koornmarkt 22). Er is één uitzondering: op onze wekelijkse Voorhoede Vrijdag werken we allemaal vanaf ons kantoor. Op deze dag wisselen we kennis uit en helpen elkaar met projecten, wat dan weer zorgt voor betere kwaliteit voor onze klanten.

Dus jullie werken het liefst Agile. Hoe werkt dat?

Ja, dat past goed bij ons. Als je Agile werkt, betekent het dat je werkt in een multidisciplinair team, zo efficient mogelijk probeert te werken en resultaten levert door te itereren. Misschien heb je wel eens iets gehoord over Scrum of Kanban? Dat zijn allebei Agile methode. Ondanks dat we het liefst Agile werken, zijn we ook realistisch genoeg om te kiezen voor een andere werkwijze wanneer dat beter is voor het project.

Hebben jullie ook Scrum Masters in jullie team?

Ja, die hebben we. Al onze projectmanagers en een paar van onze meer ervaren front-end developers zijn gecertificeerd Scrum Master.

Gebruiken jullie Angular, React of een ander framework?

Voor ons is een front-end JavaScript framework vooral een tool. Een framework kan in bepaalde projecten natuurlijk belangrijk zijn. We kiezen het liefst onze tools door te kijken naar de projectvoorwaarden, waar het team ervaring mee heeft, de beschikbare infrastructuur, ondersteuning van system engineers, etc. Maar om toch een idee te geven: in eerdere projecten werkte we met jQuery, Bootstrap, Angular, Backbone, Ember, React, Vue, Svelte, Next.js, Nuxt, Redux en D3. Door onze kennis van browsers, het web en JavaScript frameworks in het algemeen, gaan we waar nodig in een handomdraai aan de slag met een nieuw framework.

Maken jullie ook Wordpress websites?

Nee, dat doen we niet. Vooral omdat we de beperkingen niet leuk vinden. Maar we hebben waarschijnlijk iets beters: op het moment dat we een Content Management Systeem (CMS) willen toevoegen, hebben we een paar opties gevonden die ons de afgelopen jaren goed zijn bevallen. Ze zijn allemaal flexibel, zodat we een stevige front-end kunnen bouwen zonder te worden ingeperkt door het CMS. Zo leveren we een 100% handgemaakte website op, met daarachter de kracht van een betrouwbaar CMS. Zie ook onze service maatwerk websites.

Hoeveel kosten jullie per uur?

We rekenen met een regulier uurtarief van €120,- per uur. Voor onze tech leads is het uurtarief €145,- per uur.

Hoeveel kost het om mijn app / website te laten bouwen?

Wat zou het fijn zijn als deze vraag net zo makkelijk te beantwoorden was als de vorige. Hoeveel tijd het kost om iets te maken is afhankelijk van veel factoren, zelfs al lijkt het een simpel verzoek te zijn. De eerste stap is altijd om een duidelijk beeld te krijgen van jouw situatie en je doelen. Op basis van een goede briefing of een eerste meeting kunnen we altijd een grove inschatting doen, of een compleet voorstel maken. Kostenloos, natuurlijk.

Ook kunnen we je helpen met het maken van een Prototype, om zo inzicht te krijgen in de omvang van je project.

De Voorhoede klinkt Nederlands. Doen jullie ook Engelstalige projecten?

“De Voorhoede” heeft twee betekenissen volgens Van Dale, 1: voorste afdeling van het leger and 2: de voorste rij spelers.

Als front-end developers is wat wij opleveren het eerste wat de gebruiker te zien krijgt. Op die manier zijn we de voorste troepen van het leger (of, team) dat een website bouwt. Ook de tweede betekenis klopt: we nemen een leidende rol als het gaat om onze expertise op het gebied van browser- en front-endtechnologie, en als voorstanders van het web als een volwassen softwareplatform.

Om terug te komen op de vraag: veel van onze projecten zijn in internationale / meertalige teams. We kunnen project quotes, documentatie etc. helemaal in het Engels leveren, en al onze developers spreken en schrijven ruim voldoende Engels om volwaardig mee te kunnen draaien. Engels is bij ons op kantoor ook de voertaal, omdat we diverse collega's hebben waarvan de moedertaal niet Nederlands is.