Een positieve impact maken op het web en de wereld

Het is onze missie om gebruiksvriendelijke en verantwoorde producten voor het web te ontwikkelen. We investeren in ons team en delen onze kennis en expertise met de wereld.

Positieve impact maken met digitale producten

 • Missie-gedreven Organisaties en Producten

  Door rekening te houden met stakeholders kan jouw digitale product een positieve invloed hebben op mensen, de samenleving en het milieu.

  Impact met betekenis →
 • Toegankelijk voor Iedereen

  Een toegankelijk digitaal product is bruikbaar door iedereen, ongeacht eventuele beperkingen. Dat is gunstig voor je gebruikers én je bedrijf.

  Toegankelijke digitale producten →
 • Privacy by Design

  Data speelt een belangrijke rol bij digitale producten. We moeten zorgvuldig omgaan met gegevens door transparantie te bieden, toestemming te vragen en geen agressieve tracking te gebruiken.

  Privacy vriendelijke producten →
 • Energiebewust ontwikkelen

  Een digitaal product laat een voetafdruk achter in de echte wereld. Met groene infrastructuur en geoptimaliseerde webpagina's, kun je de uitstoot minimaliseren.

  Energiebewuste digitale producten →
 • Open Source

  Open source software is de fundering van het web. Door deel te nemen aan de community lever je een bijdrage, versterk je jouw merk en verbeter je jouw digitale producten.

  Ontdek Open Source opties →
 • Verantwoorde AI

  Het gebruik van kunstmatige intelligentie in digitale producten biedt grote mogelijkheden, maar ook risico's. Door goed te letten op data, vooroordelen, aansprakelijkheid en overzicht, kun je AI op een verantwoorde manier gebruiken.

De Voorhoede, for good

Onze commitment om een positieve impact te maken gaat verder dan het werk dat we voor onze klanten doen. We investeren in talentontwikkeling en goede arbeidsvoorwaarden voor ons team. Jaarlijks schenken wij minimaal 2% van onze nettowinst aan een goed doel. Dit doen we door middel van pro bono werk, financiële donaties, donaties in natura en vrijwilligerswerk voor zorgvuldig geselecteerde organisaties. Op deze manier dragen we actief bij aan onze missie om een positieve verandering in de wereld te maken.

B Corp gecertificeerd

De Voorhoede is B Corp gecertificeerd! B Corp is een internationaal keurmerk voor winstgevende bedrijven waar mens en milieu centraal staan in het ondernemen. Als organisatie ga je een pittige keuring door waarin je bewijst dat je deze onderwerpen een blijvende plek in jouw organisatie geeft. We behaalden bij het assessment met een prachtige score van 99,4.

Impactvol werk

 • Trees For All

  Trees For All plant ook dit jaar bomen voor al onze klanten én voor de compensatie van de CO2 die we als De Voorhoede produceren.

 • TechMeUp

  Iedereen toegang tot tech educatie. Dat is waar TechMeUp voor staat. Wij sponsoren de organisatie met uren voor de website.

 • Plastic Soup Surfer

  Merijn Tinga, ook wel bekend als de Plastic Soup Surfer, strijdt tegen plasticvervuiling. Zijn campagnes steunen wij door zijn website en het onderhoud eraan te sponsoren.

 • Hogeschool van Amsterdam

  Op de HvA geven wij lessen bij de minor webdevelopment voor de studie Communication and Multimedia Design. Zo stomen we de nieuwe generatie developers klaar voor de toekomst.

Impact report

Bekijk ons impact report voor 2023 (Engels, pdf) om te ontdekken hoe we vorig jaar impact hebben gemaakt.

2023 in numbers: 11 code talks, 64% purpose-driven projects, 2 masterclasses, 99,4 B Corp score, 1037 hours spend on open source, 7,5/10 employee statisfaction, 14 code classes, 519 hours of pro bono work
Voorproefje van ons impact report 2023

Tot wel 10% impactkorting?

Als jij je inzet om impact te maken met je digitale product, kom je in aanmerking voor onze impactkorting. Wil meer weten?

Neem contact op

Plan een afspraak met Jasper om de mogelijkheden voor jouw impact project te bespreken.