Blog

Vrienden van De Voorhoede: Joan Padolina

Werken bij De Voorhoede doe je niet alleen. Ons team bestaat uit ruim 30 mensen met een passie voor het vak. Ontmoet de collega’s van De Voorhoede en ontdek wat hun favoriete dag van de week is en waarom zij voor De Voorhoede hebben gekozen.

Maak kennis met onze front-end developer, Joan Padolina. In 2021 is Joan officieel het team van De Voorhoede komen versterken, maar daarvoor kenden we elkaar al. Tijdens haar studie liep Joan stage bij De Voorhoede. Ze studeerde bij ons af met een webapplicatie voor Green Caravan. Niet alleen kan ze goed programmeren, maar Joan is ook vet goed met illustraties. Je hebt haar werk waarschijnlijk al voorbij zien komen op onze website.

Joan op kantoor in Amsterdam

Wat heb je gestudeerd om nu als front-end developer te werken?

"In 2010 begon ik met de opleiding Animatie en Audiovisuele Vormgeving aan het Grafisch Lyceum in Utrecht. Daar werd ik nog niet helemaal warm van. Ik ben toen doorgegaan met vormgeven. Ik koos ervoor om Communication and Multimedia design te studeren in Amsterdam. Tijdens mijn opleiding werd mijn interesse gewekt voor front-end. Ik heb de minor Web Development gevolgd en heb mijn stages en afstuderen gericht op front-end development in plaats van design."

Hoe zag jouw afstudeeropdracht eruit?

"Voor mijn afstuderen werkte ik aan een webapplicatie voor Green Caravan. Die organisatie heeft als missie om alle elektrische voertuigen CO2-neutraal te laten rijden. De focus bij het project lag vooral op het opladen van je auto met groene energie. Mijn doel voor het afstuderen was vooral testen wat we kunnen doen om mensen bewust te maken van groene energie voor elektrische auto’s."

Waarom ben je na je afstuderen blijven plakken bij De Voorhoede?

"Bij De Voorhoede werken we met heel veel verschillende projecten. Niet maar een project of een branche. Ik vind het leuk om in aanraking te komen met diverse frameworks, technieken en mensen. Op die manier kan ik veel leren en ervaring op doen."

Mensen die op kantoor aan hun computer werken

De Voorhoede vrijdag is de gezelligste dag.

Wat is jouw favoriete dag van de werkweek?

"Maandag en vrijdag. Maandag kun je weer fris beginnen en de vorige week achter je laten. Ik stel mezelf altijd als deadline dat ik voor het eind van de week m’n ticket afrond. Dan kan ik daarna weer met iets nieuws beginnen. De Voorhoede vrijdag is de gezelligste dag. Dan zijn er ook veel collega’s op kantoor. Je kunt dan wat langer bijkletsen en gaat het wat meer over persoonlijke dingen in plaats van alleen over werk."

Welke leuke herinneringen aan De Voorhoede neem je mee?

"Onlangs organiseerde ik een onboarding voor de nieuwe collega’s. Daarbij had ik kennismakingsspel georganiseerd waarbij iedereen 1 feit en 2 leugens over zichzelf moest inleveren. Vervolgens moesten mensen van elkaar raden wat de leugens waren en wat de feiten. Op die manier kwamen er hele leuke en verrassende dingen naar boven. Zo leerden we elkaar en de nieuwe collega’s nog beter kennen. Normaal ben ik niet zo van het organiseren, dus was het heel leuk hoe iedereen mee deed en er positief op reageerde."

Wat is het leukste project waar je tot nu toe aan hebt gewerkt?

"Begin dit jaar mocht ik aan de slag voor TB Auctions. Dit is een project met meerdere veilingsites die veel overlap hebben. De structuur is daar heel interessant, omdat het heel anders is dan een statische website. De uitdaging voor mij zit hem vooral in het vooruitdenken. Hoe schrijf je code die over 10 jaar nog steeds gebruikt kan worden? Ik werk op dit project samen met meerdere Voorhoede collega’s, maar ook met mensen van TB Auctions, zoals een designer, een product owner en meerdere API developers."

People sitting at a picknick table

Bij De Voorhoede wordt veel aandacht besteed aan ontwikkeling. Hoe ervaar jij dat?

"Ik vind front-end een super leuk vak. Je kunt er veel kanten mee uit. Op dit moment heb ik nog geen specialisatie, maar er is veel ruimte om te ontdekken wat je zou willen doen. Ik voer hier gesprekken over met mijn coach, Zowie. Coaching bij De Voorhoede is vooral op persoonlijke ontwikkeling. Je wordt gekoppeld aan een coach, wat in principe gewoon een andere collega is. Samen heb je dan gesprekken over hoe het gaat en kun je uitgebreid dingen bespreken. Daarnaast kun je ook altijd gesprekken aanvragen met Anne. Hij is onze Head of People, dus wat meer HR gerelateerd. Ik vind het heel fijn dat ik mijn gedachten bij hem kwijt kan."

Het werk bij De Voorhoede is heel goed georganiseerd.

Waarom zouden andere mensen ook bij De Voorhoede moeten werken?

"De Voorhoede groeit mee met alle technieken. Dat zie je bijvoorbeeld ook aan de code classes. Om de week worden die georganiseerd door collega’s om nieuwe technieken aan elkaar te leren. 

Daarnaast wordt er heel fijn met elkaar omgegaan. Er is heel veel openheid. Laatst werd er op kantoor ook een sessie georganiseerd over ongewenst gedrag. Ik vind het echt tof om te zien dat het bedrijf daar op focust. Je voelt je bij De Voorhoede echt gewaardeerd en je weet dat het niet alleen maar om geld gaat. 

Tot slot is het werk bij De Voorhoede heel goed georganiseerd. Je hebt projectmanagers en scrum masters die zich bezighouden met de planning en uren. Er zijn gedurende het project verschillende momenten waarop je incheckt met elkaar. Ik werk veel samen met Stefan, de scrum master. Hij houdt het project goed in de gaten en houdt elke sprint ook interessant. De feedback die hij ontvangt of de dingen waar wij tegenaan lopen wordt goed gebruikt. We werken echt als een team, dus misschien dat we daarom ook die werkdruk niet zo hebben."

← Alle blogposts

Ook verliefd op het web?

Technologie en gebruikservaring. Snel, toegankelijk en een plezier om te gebruiken. Maar ook een plezier om te ontwikkelen. Geldt dit ook voor jou?

Kom ons versterken