Blog

Vrienden van De Voorhoede: Vincent van Dijck

Werken bij De Voorhoede doe je niet alleen. Ons team bestaat uit ruim 30 mensen met een passie voor het vak. Ontmoet de collega’s van De Voorhoede en ontdek hoe hun dag eruit ziet en waarom zij hier zo graag werken.

Dit keer is front-end developer Vincent van Dijck (29) aan het woord. Vers vanuit de schoolbanken van de Hogeschool van Amsterdam kwam Vincent in 2015 binnen bij De Voorhoede. Inmiddels zijn er weinig projecten die hij niet heeft aangeraakt. Door de jaren heen heeft hij zich ontwikkeld tot een ervaren front-end developer.

Een man met een donkergroen shirt zit in een stoel in een kantoor.

Waarom heb je gekozen voor De Voorhoede?

"Na mijn studie wist ik nog niet zo goed waar ik wilde werken. Een agency leek mij een goede optie om met verschillende bedrijven, mensen en technieken in aanraking te komen. Zo kon ik ontdekken wat ik het leukste vind. Van studiegenoten van CMD had ik al veel goede verhalen gehoord over De Voorhoede. Op school liep ik vrijwel direct na mijn afstudeerpresentatie Jasper Moelker, oprichter van De Voorhoede, tegen het lijf. Na een kort gesprek met hem, besloot ik te solliciteren."

Je gaat vaak naar huis met iets nieuws dat je geleerd hebt.

"Bij De Voorhoede zag ik de kans om het meest te leren. Ontwikkelingen in de development wereld gaan heel snel. Binnen De Voorhoede zijn er veel mensen die daar als eerst van op de hoogte zijn en die informatie delen. Daardoor ben je altijd up-to-date met wat er in je vakgebied gaande is. Het wordt ook veel gestimuleerd om kennis te delen. Om de week op vrijdagochtend is er een code class, waarin iemand een techniek leert aan het team. En regelmatig organiseren we ook code talks, waarin collega’s presenteren waar ze aan hebben gewerkt. Je gaat vaak naar huis met iets nieuws dat je geleerd hebt."

Vincent tijdens devs heart design

Herinner je je nog je eerste jaar bij De Voorhoede?

"Toen ik aan de slag ging in 2015, mocht ik al snel starten met een mooi project voor Funda. Daar hield ik me toen als junior bezig met met de creatie van verschillende inspiratie pagina's en later werkte ik mee aan de ‘Mijn Funda’ omgeving en de zoekpagina van Funda. 

Tijdens dit project was ik veel op het kantoor van Funda. We werkten toen eigenlijk de hele week bij de klant. Ik zag sommige collega’s van De Voorhoede pas na een paar maanden voor het eerst. Dat is nu wel anders. We werken in ieder geval elke vrijdag samen op kantoor. Ik woon zelf in Alpen a/d Rijn, dus ik rij een keer in de week zowel naar het kantoor in Delft en als in Amsterdam. Het zijn allebei leuke plekken om te werken. Delft is wat knusser en doet me wat meer denken aan het kantoor waar we ooit zijn begonnen."

De kans is groot dat je hier een keer een project doet voor een bedrijf dat iedereen in Nederland kent.

Hoe ziet je werkdag er tegenwoordig uit?

"We hebben best wel flexibele werktijden. Je kunt om 8 uur beginnen, maar ook om half 10. Zo kun je lekker op tijd voor de spits weer thuis zijn. Daarnaast is elke week anders. We werken veel met sprints van 2 weken. Dan heb je vaste momenten waarop je ingepland staat op je werkzaamheden. Aan het eind van de sprint doen we dan een retrospective om het werk te evalueren. Bij grote projecten hebben we ook elke dag een korte standup waarin je vertelt wat je hebt gedaan, wat je gaat doen en of er nog bijzonderheden zijn. Bij De Voorhoede doen we aan scrum, maar ook waterfall en kanban. We kijken per project wat het beste past. Ik heb ze allemaal wel een keertje meegemaakt.

De kans is groot dat je hier een keer een project doet voor een bedrijf dat iedereen in Nederland kent. Aantal mooie namen waar ik de afgelopen jaren voor heb gewerkt zijn HotelSpecials, Loavies, Marktplaats, Pathé Thuis en Heineken. Een recent project is het ontwikkelen van een design system voor Elsevier."

Een groep mannen zit aan het strand aan een tafel te barbecuen

Hoe zou je de sfeer omschrijven bij De Voorhoede?

"In het dagelijkse werk is iedereen gelijk aan elkaar. Er is wel een soort organisatiestructuur, maar het is eigenlijk heel plat. De sfeer is heel relaxed. In de pauze zit je gewoon letterlijk met je baas te lunchen. En je kunt hem net zo makkelijk aanspreken als andere collega’s waarmee je werkt. Het is een hele jonge organisatie en er lopen nog steeds veel mensen rond die er ook al waren toen ik begon. 

Daarnaast worden veel activiteiten en uitjes georganiseerd, zoals padellen, boulderen en elk jaar het Voorhoede weekend. Daar zitten wel een aantal legendarische weekenden tussen, waar we het nu nog steeds over hebben. Er zijn dus veel gelegenheden en momenten waarop je je collega’s beter kunt leren kennen. "

De Voorhoede is een plek waar je kunt uitvinden wat je leuk vindt en wat je specialisatie is.

Vincent aan het werk

Wanneer moet iemand bij De Voorhoede komen werken?

"Kom bij De Voorhoede werken als je op zoek bent naar een ruim aanbod aan projecten: van groot tot klein, lang tot kort, voor mkb tot grote corporate organisaties en voor verschillende branches. Dat in combinatie met een team van leergierige mensen en een cultuur waarin kennis delen centraal staat. De Voorhoede is een plek waar je kunt uitvinden wat je leuk vindt en wat je specialisatie is. Sommige mensen ontwikkelen ze zichzelf meer op het gebied van performance, anderen op accessibility of juist op design. Er zijn heel veel mogelijkheden en De Voorhoede geeft je hier de ruimte voor."

Ontmoet ons team

← Alle blogposts

Ook verliefd op het web?

Technologie en gebruikservaring. Snel, toegankelijk en een plezier om te gebruiken. Maar ook een plezier om te ontwikkelen. Geldt dit ook voor jou?

Kom ons versterken