Je hebt een idee! Een concept voor een nieuw product of service of je merkt dat jouw gebruikers ergens tegenaan lopen. Wat nu? Voordat je met een heel projectteam aan de slag gaat, wil je in korte tijd jouw aannames testen. Hierdoor heb je meer zekerheid over het slagen van je idee. Precies hiervoor heeft Jake Knapp een methode ontwikkeld: De Design Sprint. In één week gaan we samen jouw idee valideren én onderzoeken we de technische haalbaarheid. Een bewezen proces waar wij met bedrijven zoals, Philips, Unilever en DAS Flexx succesvolle nieuwe producten mee lanceerden.

Klaar om samen een Design Sprint te starten?

Leuk! Plan meteen een telefoongesprek in met Nena, onze facilitator.

Wat is een Design Sprint?

Een Design Sprint is een beproefde aanpak om snel een idee te verkennen, ontwikkelen en valideren met echte gebruikers. Het doel is versneld te leren, aannames te testen en tot nieuwe inzichten te komen zonder de investering om het complete product te bouwen en lanceren. De Design Sprint is zo ingericht dat je in vaste stappen gestructureerd werkt naar een prototype en succesvolle gebruikerstest. Zo valideer je binnen één week jouw idee met echte gebruikers.

Eerder onderzochten wij samen met

Er waren veel onzekerheden in ons project. Door de Design Sprint was het mogelijk om bij te sturen aan de hand van de nieuwe inzichtingen die we opdeden tijdens deze sprint.

Önder Karpat - Product Owner

QuTech

Hoe werkt een Design Sprint?

Als eerste bepalen we samen de grootste uitdagingen voor jouw product of idee. Wij helpen je ook de belangrijkste technische risico’s in kaart brengen. We formuleren mogelijke oplossingen, bepalen de focus van het prototype en gaan aan de slag. In één dag ontwikkelen we een klikbaar prototype en onderzoeken we de technische haalbaarheid. Het prototype testen we met echte gebruikers en we verzamelen hun feedback. We sluiten de week af door vervolgstappen te definiëren op basis van onze bevindingen. Doordat wij in een vroeg stadium ook een technische check doen, weet je meteen hoe complex (en duur) jouw idee is.

Design sprint programma per dag
Design Sprint programma per dag

Wat komt er na een Design Sprint?

Aan het einde van de week hebben we samen een hoop inzichten verzameld. De vervolgstap kan drie kanten op gaan. Je krijgt voldoende positieve feedback tijdens de gebruikerstest, maar wel met duidelijke aandachtspunten. In dat geval gaan we door met een tweede validatieronde tijdens een Iteratie Sprint. Daarin verfijnen we het ontwerp, zoomen we meer in op de technische haalbaarheid met een technisch prototype of testen een tweede onderdeel van jouw product met gebruikers.Als jouw idee volledig is gevalideerd, starten we met de ontwikkelfase. We maken een plan van aanpak, bespreken hoe je team eruit moet zien en aan hoeveel sprints je moet denken tot aan de lancering. Zo heb jij alle input je stakeholders te overtuigen.Het kan ook gebeuren dat de uitkomst van de Design Sprint is dat jouw idee niet aanslaat. We zijn natuurlijk aan het testen. In zo’n situatie is het tijd om terug naar de tekentafel te gaan.

Mensen aan het werk aan een design sprint
Aan de slag tijdens een Design Sprint

Waarom een Design Sprint met De Voorhoede?

  • We werken samen met designers van Hike One of facilitators van The Sprint Agency. Samen nemen we ervaring mee uit 150+ (remote) Design Sprints.

  • Met onze developers aan boord doen wij meteen een technische reality check en spotten we nog meer (technische) kansen.

  • Vanuit ons team van 15 developers, zorgen we dat de juiste experts aansluiten, bijvoorbeeld over AI, privacy, SEO of datavisualisatie.

  • We kunnen snel en naadloos door met het ontwikkelen van jouw product. Je volledige design en development-team is door deze verkenning al up to speed.

Heb je een vraag over onze aanpak?

We zijn benieuwd! Neem contact op met Nena, onze facilitator