Je hebt een duidelijk doel voor ogen voor je product. Maar hoe kom je daar? Welke technieken ga je gebruiken en hoeveel tijd gaat dat kosten? Met een goed plan wil je ervoor zorgen dat je je geld effectief besteedt. Daar kunnen wij mee helpen! Na onze kickstart heb je een plan van aanpak én een prijskaartje voor je project.

Hoe starten we?

Eerst willen we natuurlijk kennismaken. We bespreken jouw doelen en plannen. Hoe ver ben je met het uitdenken van je concept? Wil je aansluiten op bestaande diensten? Of wil je alles in huis ontwikkelen? In de kennismaking bespreken we hoe we de kickstart gaan invullen.

Wat doen we tijdens een kickstart?

De kickstart is simpelweg een middagsessie waarin we samen nadenken over je project. Wij zorgen dat een programma op maat is samengesteld voor de kickstart. We schetsen op papier en whiteboard hoe je ideeën samenhangen, hoe/welke technologie daarin een rol speelt en hoe een ‘user journey’ eruit ziet. Eventueel kijken we naar je marktpositie en wat anderen voor vergelijkbare dingen doen. Ook bepalen we de scope voor de eerste versie van jouw product. Wij verwerken de uitkomsten van de kickstart in een plan van aanpak met een prijskaartje voor jouw project.

Is er een prototype nodig?

Soms kan je niet meteen het hele project starten. Je moet bijvoorbeeld eerst je collega’s overtuigen van je idee of de gekozen techniek. Dan ontwikkelen we een prototype. Dat kan een klikbaar model zijn van de belangrijkste onderdelen van je product. Of een test om te bepalen of de technische opzet klopt. Door in een vroeg stadium je aannames te testen, voorkomen we tegenvallers tijdens het project. En door het prototype te laten zien aan anderen, kun je hen weer overtuigen!

Wat is het resultaat?

Met het plan en prototype kan je met een goed onderbouwd verhaal het benodigde budget in je organisatie vrijmaken. Daarna gaan we natuurlijk op dezelfde voet verder met een leane aanpak: een MVP ontwikkelen, feedback verzamelen en blijven itereren. Op naar de start van een succesvol project.

Heb je een project waar we samen aan kunnen bouwen?

Neem contact met ons op