Case samenvatting

Expertises

User interface design, SEO en Toegankelijkheid

Technologie

Netlify, DatoCMS, Vue.js en Nuxt.js

Deliverable

Website en Web app

Bekijk het resultaat

geldmaat.nl »

Optimale herbruikbaarheid voor nieuwe online kanalen

Geldmaat is opgericht door drie Nederlandse banken: ING, ABN AMRO en Rabobank. Dit bedrijf richt zich op het uitrollen en beheren van het vernieuwde netwerk van geldautomaten in Nederland. Na de lancering van een nieuw merk en visuele identiteit, begon in 2019 de transitie van alle automaten van de 3 banken, naar de automaten van Geldmaat.

Aangezien deze transitie effect heeft op alle Nederlanders, was aan ons de uitdaging om bewustwording te creëeren en Geldmaats online informatie toegankelijk te maken voor iedereen. Genoeg om mee aan de slag te gaan!

Onze oplossing: 3 websites, één gedeelde technologie

We wilden elke vorm van contact met Geldmaat prettig en toegankelijk maken. Aan het einde van de projectvormingsfase, besloten we samen om 3 verschillende websites te ontwikkelen.

Een nieuwe website

Als eerste, een bedrijfswebsite. Klanten worden begroet met het nieuwe merk en kunnen informatie vinden over de transitie. Van wat dit voor jou betekent, tot wat er gebeurt op lokaal niveau. Geldmaat vindt het belangrijk dat de informatie over de nieuwe geldmaten makkelijk bereikbaar is voor iedereen. We testten en valideerden de toegankelijkheid, zodat we zeker weten dat we een optimale gebruikerservaring bieden aan iedereen met en zonder handicap. Kijk eens rond: https://www.geldmaat.nl/

Geldmaat homepagina en planningspagina
Geldmaat homepagina en planningspagina

De locatiewijzer

Daarna ontwikkelden we een interactieve locatiewijzer. Hier kan iedereen de huidige status van de transitie bekijken, en de dichtstbijzijnde nieuwe automaten vinden. Samen met Schuberg Philis ontwikkelden we een realtime API die de informatie over de geldautomaten beschikbaar maakt voor alle gebruikers van de locatiewijzer en de software developers en monitoring systemen binnen de drie banken. Probeer het zelf en vind een geldmaat! https://www.locatiewijzer.geldmaat.nl/

Drie mobiele schermen van de locatiewijzer
Verschillende pagina's van de locatiewijzer

Vacature website

Tegelijkertijd wil Geldmaat haar team uitbreiden om haar nieuwe klanten altijd een uitstekende service te kunnen bieden. Daarvoor ontwikkelden we een website met volledige focus op informatie over werken bij Geldmaat. Nieuwe mensen, rollen en uitdagingen. Iets voor jou? https://www.werkenbijgeldmaat.nl/

Twee screenshots van website schermen van geldmaat een homepagina en vacature overzichtpagina
Werkenbijgeldmaat.nl homepagina en overzichtspagina

Alles ontwikkeld met één techniek

De drie websites werken allemaal op hetzelfde content management systeem (CMS), waardoor alle content gemakkelijk op één plek onderhouden kan worden. We gebruikten het Vue single-page application framework voor een soepele gebruikerservaring die is gebaseerd op één gedeelde componenten bibliotheek. Dit maakt onderhoud makkelijker, development sneller en dit zorgt voor een consistente stijl. Daarna maakten we een koppeling met Nuxt.js waardoor we de website statisch renderen, voor een nog snellere website en een uitstekende SEO.

Geldmaat wil haar nieuwe netwerk toegankelijk maken voor iedereen. Dat willen wij ook. Online, op straat, of als je bij Geldmaat wilt werken. Met de drie websites die wij ontwikkelden, kan jij rekenen op een optimale gebruikerservaring!

Heeft jouw organisatie ook een toegankelijke website nodig voor iedereen? Neem contact met ons op zodat we jouw project kunnen bespreken.

Laten we bespreken wat we kunnen doen

Nena de Clercq

Head of Sales & Operations

post@voorhoede.nl
Laten we bespreken wat we kunnen doen