Case samenvatting

Expertises

Performance en Animaties

Technologies

Vue.js, Nuxt.js, Sass en SVG animations

Deliverables

Website en Web app

Bekijk het resultaat

pathe-thuis.nl »

Dezelfde soepele gebruikservaring op de website als in de app

De uitdaging: tover de website van Pathé Thuis om tot gebruiksvriendelijk en uitnodigend video-on-demand platform

Pathé Thuis is inmiddels één van de grootste video-on-demand platformen in Nederland. Bij de lancering van het platform is hard gewerkt aan gebruiksvriendelijke apps voor zowel mobiel als smart tv. Ook op het web werkte alles functioneel, maar liep de gebruikerservaring achter op de apps. Zo kon je op mobiel bijvoorbeeld nog geen film kijken via de website.


De nieuwe website is volledig responsive en biedt alle beschikbare functionaliteiten inclusief het afspelen van films van mobiele devices tot laptops en desktop. Het back-end, dat stond. Ook het design lag al klaar. Nu was het aan ons om te zorgen voor een soepele en aantrekkelijke gebruikservaring.

Pathe thuis op mobiel, desktop en tv

De oplossing: Een team van experts met de nieuwste webtechnologie

Aan de slag met een team van experts. Pathé Thuis ontwikkelde samen met developers van Egenig een backend waar de apps van honderdduizenden mobiele telefoons en TV’s op zijn aangesloten. De designers van Plus Drie sluiten aan als experts in het ontwerpen van een soepele video-on-demand ervaring. Met onze front-end specialisten is het team compleet om samen de website om te toveren tot intuïtief en gebruiksvriendelijk wonder.

Previews van films op pathe thuis

Meeslepend Design

Om de website zo gebruiksvriendelijk en aantrekkelijk mogelijk te maken gebruikten wij:
  • Beeldvullende covers - Met tekstkleuren die zich aanpassen naar de film voor contrast. Zo voel je de liefde bij een romcom, en spanning bij nieuwste James Bond film.
  • Soepele Scrollers - Het doel van het design was immers ‘smooth’. Dus een fijne, snelle website, die jou zonder moeite bijhoudt wanneer je het aanbod van films door scrolt. 
  • Animaties - Om de website echt tot leven te brengen gebruikten wij animaties. Zo wordt de gebruikservaring nog meeslepender.

Het resultaat: Moeiteloos een film kijken waar en wanneer je maar wilt op de website van Pathé Thuis. Een soepele én snelle gebruikerservaring van het uitzoeken tot het kijken van een film.

Heb je een vraag over onze aanpak?

Suzanne Steijn

Project Manager

post@voorhoede.nl
Heb je een vraag over onze aanpak?