Bovenkant pagina

Wat zijn Progressive Web Apps?

Een plek op je 'homescreen'? Push notificaties? Verder werken zonder internetverbinding? Als je dit leest denk je vast aan apps en niet aan websites. Maar het web verandert snel. Er is veel mogelijk wat je een jaar terug alleen in native apps zag.

Progressive Web Apps (PWA’s) zijn geavanceerde websites, vermomd als apps. Ze zijn schermvullend en supersnel. PWA’s worden steeds populairder omdat gebruikers gemiddeld nul apps per maand installeren via de app stores. Maar als het nodig is, kan je ze ook in de app store plaatsen.

Om het goede voorbeeld te geven hebben we meteen van Voorhoede.nl een Progressive Web App gemaakt. Onze site is altijd vers, werkt offline in moderne browsers en kan je op je homescreen ‘installeren’.

Waarom Progressive Web Apps?

  • Conversie. Een snelle gebruikerservaring zorgt voor meer actieve gebruikers en conversie. Zo meette Alibaba.com een 76% hogere conversie onder mobiele gebruikers.
  • Toegankelijkheid. Een PWA hoef je niet te installeren. Dat scheelt tijd. PWA's zijn daarnaast makkelijk toegankelijk voor zoekmachines en voor gebruikers met beperkingen.
  • Ontwikkelkosten. Een PWA werkt op elk apparaat met een browser. Er is één codebase voor alle platformen en gebruikers. Dit zorgt voor lagere ontwikkel- en onderhoudskosten.

Wat krijg ik?

Een Progressive Web App is een overkoepelende term en omvat veel functionaliteiten, zoals een HTTPS verbinding en snelle laadtijd over een 3G netwerk. Bij de start van een project bepalen we samen welke functionaliteiten de app zal ondersteunen. En op welke manier we de app zo snel mogelijk laten werken. Dit bepaalt de doorlooptijd en ontwikkelkosten van het project.

Wat kost het?

Daarvoor moeten we eerst weten wat we precies gaan ontwikkelen. Vervolgens maken we een plan van aanpak met een offerte op maat. Daarin rekenen we met ons dagtarief van €800.

Heb je een project waar we samen aan kunnen bouwen?

Neem contact met ons op