Case samenvatting

Expertises

Toegankelijkheid en User interface design

Technologies

Vue.js

Deliverable

Hybrid web app

Bekijk en beheer de laadstatus van elektrische bussen

ViriCiti is een e-mobility scaleup, gefocust op het optimaliseren van de operaties van publieke vervoerders. Hun cloud-gebaseerde dienst managet de werking van elektrische stadsbussen en vrachtwagens. Voorheen waren chauffeurs zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van het energieniveau van een voertuig om ervoor te zorgen dat het voertuig voldoende energie heeft om zijn bestemming te bereiken. ViriCiti heeft die verantwoordelijkheid overgenomen, zodat chauffeurs zich volledig kunnen concentreren op het rijden. Hierdoor is gemakkelijker om te plannen wanneer een bus naar het depot moet komen om op te laden.

Brainstorm Overview

Voor klanten is het alleen moeilijk om te weten wat de juiste parkeerplaats is, met de juiste lader en en tegelijkertijd het energieniveau bij te houden. Aan de Voorhoede de uitdaging om een tool te ontwikkelen die hierbij helpt: een gebruikersinterface voor klanten met een visueel overzicht van hun eigen depot en de laadstatus van bussen.

It was very well executed because it was very well planned.

- Natalia Litvinenko, Product Manager bij Viriciti

Onze Oplossing: Real-Time Bus Depot

Samen met de ontwerpers van ViriCiti hebben we een real-time bus depot ontworpen, waarin de combinatie van domeinkennis van ViriCiti met onze technische vaardigheden een belangrijke factor voor succes was.  In de Depot View is te zien welke bussen waar opladen en welke parkeerplekken vrij zijn. Daarnaast is duidelijk welke bussen volledig zijn opgeladen maar nog wel een parkeerplek bezetten. Hierdoor kunnen chauffeurs efficiënter worden toegewezen aan een specifieke bus en worden bussen efficiënter naar parkeerplekken genavigeerd.

Real-Time Bus Depot
Real-Time Bus Depot

In het overzicht kunnen gemakkelijk problemen, zoals defecte laders of een bus met lage laadstatus, worden opgespoord. Verder is te zien hoe lang het duurt voordat het voertuig volledig is opgeladen. Ook informatie over het aantal voertuigen dat geparkeerd staat op het depot, ongeacht van de brandstoftype, is hier te vinden.

I highly recommend working with de Voorhoede. We already worked together when I was in a previous company and I was very satisfied.

- Robert Bartelds, Vice President of Products
Overzicht Niet-EV’s & SOC Tracker
Overzicht Niet-EV’s & SOC Tracker

Het overzicht van de bus depots is een succes voor zowel ViriCiti als haar klanten. Het beheren en controleren van de bussen gaat nu efficiënter en gemakkelijker door de real-time Depot View.

Worstel je ook met het creëren van een gebruiksvriendelijke interface die real-time gegevens weergeeft? Neem contact met ons op om een project te starten.

Laten we bespreken wat we kunnen doen

Nena de Clercq

Head of Sales & Operations

post@voorhoede.nl
Laten we bespreken wat we kunnen doen