Serverless architectuur

Wil je je geen zorgen hoeven maken over de infrastructuur en servers van je website? Dan is serverless een goede optie. In een serverless architectuur wordt de software in de cloud uitgevoerd. Dit kan je een hoop kosten schelen. Kun je dit ook bewerkstelligen met een website van De Voorhoede? Jazeker. Onderstaand meer info over hoe we dit voor jou kunnen regelen.

Jouw website in de cloud

Je zult de toenemende populariteit van clouddiensten wel herkennen. De afgelopen jaren hebben Microsoft, Google en Amazon goed aan de weg getimmerd met de uitrol van hun cloud services Azure, Google Cloud Functions en Amazon Web Services (AWS). 

Met deze services is het mogelijk om jouw website en bijbehorende data te hosten op een server van bijvoorbeeld Azure. Er is dus nog wel sprake van een server, maar het beheer daarvan wordt door de provider overgelaten aan intelligente software en automatische processen. Jij hoeft dus geen zorgen te maken over een eigen server. Vandaar het begrip serverless. 

De voordelen van serverless

  • Kostenbesparing: met serverless betaal je per keer dat een applicatie wordt gebruikt. Dat komt uit op nagenoeg niets tijdens daluren en iets meer gedurende piekuren. Met traditionele cloud-diensten betaal je een vast tarief, dus ook voor de resources die je uiteindelijk niet gebruikt.
  • Aantrekkelijk voor ontwikkelaar: het ontwikkelen van applicaties wordt een stuk gemakkelijker aangezien ontwikkelaars niet meer hoeven na te denken over de hosting en het draaiend houden van de applicatie.
  • Schaalbaarheid: de cloud-provider wijst automatisch voldoende resources toe, dus hoef je je nooit meer zorgen te maken over op- of afschalen.