Bovenkant pagina
Inspecties uitvoeren zonder internet

De uitdaging: inspecties uitvoeren zonder internet

DLR inspecteert en adviseert in liften, roltrappen en andere transportinstallaties. Vóór ons project werden inspecties ingevoerd via een native Android-app op een Samsung tablet. Door de wijze waarop de app was ontwikkeld, duurde het genereren van inspectieformulieren even. Ook het synchroniseren met de server leek onbetrouwbaar en duurde soms erg lang.

Wij wilden deze problemen oplossen met een website. Websites leven, zou je denken, per definitie online. Maar op DLR’s inspectielocaties is vaak geen, of slecht internet. Hoe zorgen we dat offline zijn geen belemmering is om het werk goed te kunnen uitvoeren?

De oplossing: een progressive web app met background sync

Omdat we al ervaring hadden met het ontwikkelen van offline first webapplicaties was de keuze voor een Progressive Web App (PWA) snel gemaakt. Met een PWA kun je technologie gebruiken die voorheen alleen voor gewone apps beschikbaar was. Het voordeel is dat je PWA niet in een app store moet worden gekocht, maar gewoon als website kan worden geopend en onderhouden.

Om de web-app een herkenbaar en app-y uiterlijk te geven kozen we voor React in combinatie met een Material Design bibliotheek. Material Design is een animatie- en interactieframework ontwikkeld door Google: hetzelfde dat al op de tablets van de inspecteurs voor het besturingssysteem en andere apps wordt gebruikt.

DLR Connect overzicht met een uitgeklapte weergave van de inspecties die voor woensdag zijn gepland

Een inspecteur kan na het inloggen alle geplande inspecties per week in één keer downloaden. De inspecties worden door de PWA opgeslagen zodat er daarna geen verbinding met internet meer nodig is. Afgeronde inspecties worden op de achtergrond automatisch verstuurd, zo gauw er een internetverbinding is gedetecteerd. De inspecteur kan zich volledig richten op zijn werk en hoeft zich nooit meer zorgen te maken over de kwaliteit van het netwerk.

Laat ons weten waar je mee bezig bent

Naam
Nena de Clercq
Functie
Projectmanager
E-mail
post@voorhoede.nl
Laat ons weten waar je mee bezig bent