Blog

CSS Day 2022: onze favoriete presentaties

Bij De Voorhoede krijgt iedereen een studiebudget van €1.000 per jaar. Plus 2 dagen vrij om te besteden aan je ontwikkeling.

O.a. James, Roos en Wessel kozen ervoor om hiervan naar CSS Day te gaan. Twee dagen lang hebben zij inspiratie en kennis opgedaan. Benieuwd naar hun ervaring, inzichten en favoriete presentaties? Lees snel verder.

Voor het afspelen van deze video is het delen van informatie met YouTube vereist.

https://www.youtube.com/watch?v=snZW_UrmkCU

CSS Day 2022

James: Persoonlijk vond ik het super tof, vooral de eerste dag. Het was ook mijn eerste conferentie, dat maakte het extra speciaal. Er waren veel oud-docenten van mij aanwezig, dus dat was ook gezellig.

Browser interpretatie van CSS

Wessel: De presentaties die mij het meest trokken waren de deep dive presentaties. Daarbij werd gekeken hoe bepaalde aspecten van browsers en CSS ‘under the hood’ werken. Zo was er was een presentatie Bramus Van Damme. Hij vertelde over hoe de browser CSS interpreteert en bepaalt welke styling toegepast moet worden.

Roos: "The CSS Cascade A Deep Dive” vond ik ook erg nuttig. Ik wilde al een code class geven over @layer, dus deze talk op CSS Day kwam perfect uit! Bramus kon het ontzettend goed uitleggen en hij had prachtige voorbeelden.

Hacks voor CSS custom properties

James: “CSS Variable Secrets” van Lea Verou was een leuke en leerzame talk over CSS custom properties. Lea deelde allerlei ‘hacks’ die super creatief en bruikbaar zijn. Ik ben van plan om een code-class te geven die hierop gebaseerd is. Momenteel gebruikt iedereen bij ons CSS variabelen, maar op een super beperkte manier. Hopelijk kan ik iedereen laten zien wat je er verder mee kunt bereiken, net als Lea dat bij mij deed.

Creative CSS Layout

Roos: Michelle Barker gaf een presentatie over Creative CSS Layout. Wanneer gebruik je Flex en wanneer Grid, welke features komen eraan? Dat lijkt me ook super leuk om verder te ontdekken en te volgen. Toekomstige features zijn subgrid, container queries en de "has() pseudo selector ("parent selector").

Team van De Voorhoede bij CSS Day

Waardering voor de techniek

Wessel: Daarnaast vond ik de deep dive into color spaces erg interessant. Deze werd gegeven door Chris Lilley. De topics waar hij over vertelde, zal ik zelf waarschijnlijk niet vaak nodig hebben, maar ik merkte wel dat me aan het denken zette. De presentatie heeft ervoor gezorgd dat ik meer waardering heb voor de technologie waar ik me dagelijks mee bezighoud.

Praktische tips over scroll snap

Roos: Een andere presentatie die er voor mij uitsprong is "Oh snap!" van Adam Argyle. Deze presentatie ging over scroll snap: van de basics, naar advanced tot toekomstige features. Super veel praktische tips én zijn presentatie heeft hij ook gebouwd met scroll snap. Ik ga sowieso al zijn tips 'n tricks uitproberen.

De favoriete presentaties van onze developers

← Alle blogposts