Case samenvatting

Expertises

Development

Platforms

AngularJS en D3.js

Deliverables

Web app

Beheer scheepsterminals wereldwijd vanuit de browser

Commtrac is een software pakket van DBIS waarmee scheepsterminals worden aangestuurd. Om specifiek te zijn: terminals die bulk en stukgoederen verwerken. Denk aan kool, graan, ijzererts, auto’s, balen papier, enzovoorts.

De uitdaging: van Windows desktop naar web

Met Commtrac wordt de planning van de schepen geregeld, het laden en lossen en de opslag van goederen op terminals. Daarnaast is er een dashboard waarop verschillende statistieken te zien zijn.

De bestaande applicatie was verouderd en alleen voor Windows beschikbaar. De applicatie was tot dan toe organisch gegroeid en bestond uit grote gegevenstabellen waarop invoerformulieren waren gebouwd. Dit bemoeilijkte het onderhoud en ontwikkeling van nieuwe features. De user interface leed er ook onder: de leercurve voor nieuwe werknemers en het gebruiksgemak was niet altijd optimaal.

DBIS wilde de applicatie vernieuwen. Onze opdracht werd om een versimpelde applicatiestructuur neer te zetten. Zo wordt de unieke workflow per medewerker beter ondersteund met heldere overzichten en intuïtieve invoerformulieren.

Zo heeft een kraanmachinist die de goederen daadwerkelijk in het ruim van het schip plaatst een tastbaar overzicht.

De oplossing: visueel en modulair met een webapplicatie

Door de Windows-desktopomgeving los te laten en ons te richten op een webapplicatie voldoen we meteen aan een aantal eisen:

  • Alle data wordt centraal opgeslagen
  • Medewerkers hoeven niets op hun werkstation te installeren, en hebben altijd de meest recente versie
  • De applicatie kan worden gebruikt op allerlei verschillende apparaten, ook mobiel
Een ander voordeel is dat het eenvoudig mogelijk wordt om gegevens direct op te slaan en uit te lezen. Zo is de informatie in het scherm altijd ‘live’.

Laten we bespreken wat we kunnen doen

Nena de Clercq

Head of Sales & Operations

post@voorhoede.nl
Laten we bespreken wat we kunnen doen